Брошура проект отрязана 2

Първа фаза на проект DESC

По-рано тази година разказахме за старта на проект, който ни е особено важен – свързан с проучване и разпространение на практики на демократичното образование в други училища, включително държавно финансирани.

В момента сме в процес на изпълнение на първия му етап – проучване какво е разбирането и прилагането на демократичното образование в европейските училища.

Проучването има за цел да се подпомогне събирането на достатъчно данни, за да разберем нуждите на училищата, въз основа на които ще създадем обучение за учители.

Съгласно проекта, всяка страна събира данни от училища, които не практикуват демократично образование и такива, които практикуват.

Резултатът от проучването ще бъде изследователски доклад, след което ще използваме събраните констатации, за да създадем обучение за демократично образование в училищата.

Освен това, благодарение на резултатите от проучването, ще имаме и по-солидна основа за започване на застъпническа дейност за насърчаване на демократичното образование на европейско ниво.

За да научавате продължението, следете тук и на ФБ страницата на ОДО.

Kartinka za Erasum 2

 

 

Вашият коментар