Учители 2

Подкрепете ни да изпратим 4 учители на EUDEC

Неведнъж сме споделяли с вас какъв шарен празник на свободата, уникалността и ученето са годишните конференции на EUDEC – Европейската общност за демократично образование.

За нас, като практикуващи този така новаторски за България образователен модел, те са нещо много по-специално. Защото само там имаме възможност да се срещнем и да общуваме наведнъж с толкова много демократични училища от целия свят. Там учителите ни могат да обогатяват и надграждат знанията и уменията си за това как да създават специфичната среда на свободен избор, приемане на деца и възрастни такива, каквито са и отговорност към себе си и другите. Те се връщат от там, заредени с оптимизъм, подкрепени, че не са единствени във вярванията си, готови да предават новите знания на колегите си и да ги прилагат в работата си.

Тази година се обръщаме за подкрепа към вас – хората, които вярвате в необходимостта от промяна в българското образование; хората, които знаете, че детето е истинска „машина“ за учене стига да има подходяща подкрепа и че ролята на възрастните е да създадем най-подходящите условия за разцъфтяване на неговите таланти, вместо да се опитваме да го вкарваме в калъпи и предварителни образи.

Вярваме, че досега сме показали, че основната ни цел не е само да поддържаме училище за определен брой деца, а най-вече да споделяме това, което учим и прилагаме, така че възможно най-много учители и деца да имат възможността да го осъществяват и в своето ежедневие.

Нямаме възможност със собствени средства да подсигуряваме пътуването на учителите, а имаме нужда от 6 000 лв, за да изпратим четирима от старшите – Кари, Даяна, Маги и Иван.

Надеждата ни е да ги осигурим чрез ТАЗИ КАМПАНИЯ.

60 човека по 100 лв или 600 по 10 лв, или 6000 по 1 лв – всеки принос е еднакво ценен!

Можете да ни подкрепите:

  • като дарите сума, която може да си позволите;
  • като споделите кампанията с ваши приятели и познати;
  • като ни препоръчате компании/фирми, чиито ценности съвпадат с нашите и биха откликнали на призива ни.

БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!

Вашият коментар