Въвеждане на Монтесори в държавно финансирани учебни заведения в България

Работилницата е част от фестивала (не)Възможното образование. Регистрация за участие ТУК!

17.02.2018 г., събота
16:30 – 18:00 ч.
Център за култура и дебат “Червената къща”, ул. „Любен Каравелов“ 15
зала “Пеша Николова”, ет. 2

Водещ: Деси Стоева, сертифициран Монтесори педагог – MCI, London; преподавател във ФНПП на СУ „Св. Климент Охридски“; основател на Монтесори общността на Casa dei Bambini

Тема на работилницата: Въвеждане на Монтесори в държавно финансираните учебни заведения в България. Какъв е пътят, който всеки учител, директор, родител, община и общност трябва да извървят?

По време на Монтесори работилницата ще се направи кратък преглед на практиките за въвеждане на Монтесори в държавно финансираните учебни заведения в България – детски градини и училища. Целта на работната среща е да помогне на всеки присъстващ да начертае пътя си – от идеята и желанието до реалното създаване на Монтесори група/Монтесори класна стая в избрано учебно заведение. Ще бъдат обсъдени основните предизвикателства, както и възможни варианти за тяхното преодоляване.

Работилницата е подходяща за предучилищен и начален етап – родители, учители, специалисти – всички са добре дошли. Необходимо е участниците да са предварително запознати с метода или поне да са присъствали на предшестващата прожекция.

Капацитет: 25 участника.

Вход, предназначен за създаване и безплатно разпространение на сборник “(не)Възможното образование”: 3 лв /при заплатен вход за прожекцията преди работилницата, не се дължи допълнителен вход за работилницата/


За контакти с организаторите:

Facebook: Кинофестивал не-Възможното образование

E-mail: keremidchieva.nelly@gmail.com


footer-odo-fin5


Медийни партньори картинка

2 мнения за “Въвеждане на Монтесори в държавно финансирани учебни заведения в България

  1. Привет от Варна! Поради възникнали причини от личен характер няма да мога да присъствам лично на срещата,но имам допитване до вас,дали е възможно да ми препратите информация за срещата по електронната поща,тъй като съм учител в държавна детска градина и темата ЖИВО ме интересува(завършила съм при Деси Стоева следдипломна квалификация „Монтесори филиософия в съвременното общество“към СУ „Св.Св.Климент Охридски“)Благодаря Ви!

    1. Здравейте! Радваме се, че имате интерес. Има голям списък с желаещи, които няма да могат да се включат, поради ограничения капацитет. Затова започваме да обмисляме кога и в какъв формат да повторим работилниците. Препоръчваме да следите Фейсбук страницата на Фестивала. Ако не ползвате Фейсбук, пишете на keremidchieva.nelly@gmail.com, за да ви включи в мейлинг лист за новини по въпроса.

Вашият коментар