Представяне на Сборник „(не)Възможното образование“ на 03.06

Image may contain: 9 people, people smiling

/снимка от откриването на Фестивала на 16.02.2018 г., фотограф: Лидия Кулекова/

По време на Кинофестивал „(не)Възможното образование“, който имахме възможност да сътворим заедно през февруари тази година, ви обещахме, че всички средства, събрани от вход, ще се вложат в създаването на Сборник за безплатно разпространение. Ето че обещанието е почти изпълнено – остават финални корекции. Сборникът е в електронен вариант и скоро ще бъде достъпен за сваляне от нашия сайт.

Постарахме се да съберем в него цялата информация от Фестивала – описания на филмите, интересни цитати и допълнителни източници по поставените теми, преведените трейлъри, къде можете да ги гледате и т.н.; допълнихме с по един подробно разработен материал за представените подходи: демократично образование, Монтесори метод, валдорфска педагогика, домашно образование и ънскулинг, Сугестопедия, проектно-базирано учене плюс по-кратък материал за Играта за световен мир; добавихме снимките от 10-те образователни пространства, които участваха в изложбата… и накрая за разкош посипахме с още малко допълнителни ресурси за човеколюбиво образование.

Надяваме се, че Сборникът ще е полезен за всички хора, които се интересуват от образование: родители, учители, педагогически съветници, директори на училища, преподаватели в университети, студенти в педагогически специалности и социални науки, ученици в горен курс; представители на организации, занимаващи се с образование.

Искаме да ви го представим на 03.06 (неделя), от 15-18ч, в ДаДа Бар. Предвидили сме съвсем кратък разказ от нас и цялото останало време за неформални разговори, включително със семейства и учители, които практикуват подходите и методите от Сборника. Ще ви чакаме с нетърпение!

Можете да получите повече информация на Фейсбук събитието.

 

Вашият коментар