Отлагане на ЕУДЕК

ОТМЯНА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ

Скъпи приятели,

Както обявихме миналата година, Европейската Общност за Демократично Образование/EUDEC/ възложи организирането и провеждането на годишната си конференция през 2020 г. на организационен екип от ОДО. За нас това беше радост и чест и се заехме с планиране, водени от желанието възможно най-много българи да имат възможност да посетят това чудесно събитие и да разберат повече за демократичното образование директно от чуждестранни практици и специалисти.

За съжаление, предвид настоящата епидемиологична ситуация се наложи да вземем трудно решение и да отменим Конференцията.

 

Благодарим на всички ентусиазирани учители и родители, които дадоха своята подкрепа и положиха немалко усилия, за да се проведе това събитие именно в нашата страна и по този начин да бъде достъпно до възможно най-много наши сънародници!

Благодарим на организационният екип – Маги Благоева, Карина Кръстева, Иван Николов, Цветелина Коловска и Миглена Димитрова, на Христомир Йорданов за организационната подкрепа, Борислав Господинов за правните съвети, Владимир Минев от „Три стъпки“ за прекрасния сайт на Конференцията! Благодарим и на чудесните ни лектори, които вече бяха потвърдили участието си!

Според досегашните планове на EUDEC, през 2021 г. Конференцията би трябвало да се проведе във Великобритания, по случай 100-годишнината на училището, което се смята за „майка“ на демократичното образование – Самърхил. Можете да следите темата ТУК, както и на нашите сайт и Фейсбук страница.

Искрено се надяваме да имаме възможността да организираме Конференцията в България през някоя от идните години.

 

Вашият коментар