Шалва Амонашвили- Генади

Работилница „Радостта на познание чрез човешкото сътрудничество“

Шалва Амонашвили- Генади

Работилницата е част от кинофестивал (не)Възможното образование.

Изискват се регистрация и предварително заплащане за участие ТУК!

16.02.2019 г., събота
11:30 – 13:00 ч.
Федерация на научно-техническите съюзи, зала 4 „проф. Асен Златаров“
Адрес: ул. „Г.С.Раковски“ 108 (до НАТФИЗ)

Водещ:

Генадий Матвеев – през 90-те години лидер на един от първите авторски екипи, проектирали и реализирали модел на иновативно училище (98 НУ, София), в който са интегрирани методи на Шалва Амонашвили и Хенри Плакроуз. По-късно Генадий Матвеев работи в SOS Киндердорф, участва в реформите на социалната грижа в детски дом за деца и юноши „Асен Златаров“.  В момента той е педагогически съветникк в 26 СУ „Йордан Йовков” , води консултативно-дискусионни срещи с родители и ателиета за родители на деца от различни възрастови групи, на деца със специални образователни потребности и деца в риск, автор и ръководител на корекционно-възпитателна експедиция за деца и юноши в конфликт със закона, участва в проектни дейности като експерт-консултант и обучител в редица неправителствени организации.

В работилницата ще научите:

Учител – автор на своя забавен, радостен и неповторим  учебник. Планиране на урока. Методи на радостта на познанието чрез човешкото общуване– практически упражнения;

Архитектура на класа. Ефективно използване на училищното пространство;

Принципи на провеждане на урока с темпо, съответстващо на възрастовите особености на децата и оценъчна дейност на педагога – практически упражнения.

Работилницата е подходяща за работа с деца във възраст предучилищен и начален клас (1-4).

Капацитет: 30 участника.

Изискват се регистрация и предварително заплащане за участие ТУК! Участието в работилницата дава право на безплатен вход за прожекция на видео лекция на Шалва Амонашвили и дискусия с Генадий Матвеев от 10 ч. в същия ден, на същото място. Подробности за това събитие ТУК.

Фейсбук събитие


За контакти с организаторите:

Facebook: Кинофестивал не-Възможното образование


Програма: пълна програма за разглеждане и сваляне от ТУК

Вашият коментар