rsz_1img_20220805_135156

До Самърхил и обратно

През месец юли тази година над 60 човека се включиха в нашата краудфъндинг кампания, чиято цел беше събиране на средства за изпращане на учители от Център за демократично учене на най-големия форум за демократично образование от години насам – Фестивалът на детството,  посветен на 100-годишнината на най-старото демократично училище „Самърхил“.

Успяхме да изпратим пет учители, към които се присъедини един родител и две деца от Център за демократично учене. За наша радост имахме неочаквана компания – Евелина Добрева, учител в сферата на неформалното образование, с която се запознахме на лятното мини-издание на фестивала (не)Възможното образование. Тази група беше българското представителство на Фестивала във Великобритания, който включваше в себе си Европейска и Международна конференции за международно образование, както и британския форум Freedom to learn.
Петдневният фестивал събра над 750 участника от 46 страни и беше истински празник на ученето, свободата и зачитането на човешката личност. Снимки от него може да се видят ТУК. Докато бяхме на Фестивала, успяхме да заснемем няколко интервюта, направихме им български субтитри и са достъпни за гледане. Препоръчваме особено интервюто с Юли Тамир – бивш министър на образованието в Израел.

През октомври направихме онлайн среща, за да споделим наученото и преживяното с всеки желаещ. След срещата изпратихме и полезни линкове на регистрираните участници.

Запис от срещата може да видите ТУК, а при желание да получите линковете, можете да ни пишете на dem.edu.bg@gmail.com.

 


За да не пропускате новините от нас, най-сигурният начин е да се абонирате чрез ТОЗИ ЛИНК.

Вашият коментар