rsz_img_20230224_153624

Крум Страшни идва на 25.06.2023

Досетихте ли се, че става дума за четвъртата стоп-моушън анимация от поредицата Първо Българско Царство?

Да!

Готови сме с „Хан Крум“ и премиерата му ще бъде на 25.06 в кино Влайкова!

Екип от около 10 деца на възраст 8-12 години работи 2 години, за да ви представи творението си на тази дата. Филмът ще остане в нашата история с най-мащабния декор – Върбишкия проход, създаден от пластилин и стари татамита, е с размери 2 на 2 метра!

Този път Младши – героят-тийнейджър, познат от миналите епизоди, използва машината на времето на дядо си професор Пънкчев заедно със свой съученик. При преноса на двама души, нещо се обърква и децата са като духове в епохата на Хан Крум. Там са, виждат всичко и коментират случващото се, но остават невидими. Стават свидетели на битката при Върбишкия проход от 811 година, дипломатическите отношения между България и Източната Римска империя (Византия), превземането на Месемврия, битката при Версиникия от 813 година, подготовката за обсада на Константинопол и т.н.

Разбира се отново виждаме събитията през погледа на двете съвременни деца, което прави филма толкова интересен и оригинален за големи и малки. Вижте ТУК официалния плакат, а ТУК – трейлъра!

ОЧАКВАМЕ ВИ на 25.06 /неделя/ от 11 ч. в кино Влайкова!

Вашият коментар