FB page cover december 2023

За първи път в България EUDEC

От 2019 г. планираме и чакаме да осъществим заявката си за домакинство на Европейската конференция за демократично образование.

Световната карантина не позволяваше живи събития две години, тази година се отпразнува 100-годишнината на „Самърхил“ и ето че най-после през 2023 г. България ще е домакин на най-големия европейски форум за демократично образование!

Имаме куп идеи как да пресъздадем характерната за EUDEC конференциите богата, пъстра, вдъхновяваща и приятелска атмосфера, в която процъфтяват ученето и обмена, а мечтаното училище, в което всички деца и възрастни са разпознати и зачетени като уникални индивиди, изглежда реалност тук и сега. Нямаме търпение да я споделим и с всички български учители, директори, психолози, родители, студенти и активисти от всякакви сфери на живота, за които възможността да посетят EUDEC в България е вълнуваща.

Кога: 1 – 7.08.2023 г.

Къде: базата на БЧК в с. Лозен, близо до София

Какво може да очаквате?

  • практици и специалисти, подбрани от нас;
  • учители, ментори и ученици от чуждестранни демократични училища, с които свободно да се срещате и да разговаряте;
  • възможност вие самите да станете част от програмата с лекция, работилница, демонстрация или тема, която ви вълнува (и предполагате, че ще е интересна и за останалите);
  • да преживеете сами атмосферата в едно СУПЕР демократично училище – вие избирате кое събитие да посетите, дали просто да поседите и да наблюдавате обстановката, дали да се включите в импровизирана дейност, дали да предложите на другите нещо свое, да се разходите в гората/града или каквото ви хрумне, като заедно с това носите отговорност за собственото си учене и за зачитане свободата и правата на останалите;
  • дневна и вечерна програма с разнообразни забавления и възможности за неформално общуване.

Сайтът на конференцията все още има да се допълва, а билетите ще се пуснат в продажба през януари 2023.

Дотогава следете тук и на ФБ страницата на ОДО.


За да не пропускате новините от нас, най-сигурният начин е да се абонирате чрез ТОЗИ ЛИНК.

Вашият коментар