busta movie cover landscape

Как ученици се включиха в тренирането на терапевтични животни?

Дойде време и за заключителното събитие по проекта BUSTA (BUilding Skills through Training therapy Animals).

Каним ви на 26.01 от 18.30 ч. в уютното пространство на Social Innovators България, за да:

  • гледаме заедно документалния филм, представящ дейностите в трите партньорски страни – Белгия, Литва и България. Филмът бе заснет в рамките на проекта и представя терапията с коне в България, с делфини в Литва и работата на кучета-асистенти в Белгия. Ще можете да видите как ученици от трите държави се запознаха с животните и научиха как те помагат на хора със специални потребности.
  • ви разкажем по-подробно за дейностите, извършени по проекта, ако имате въпроси, след прожекцията.
     
  • представим двата подробни документа, които създадохме съвместно с международните ни партньори – един наистина интересен за четене Доклад за въздействието на осъществените дейности с много снимки и примери. И Наръчник, с чиято помощ предаваме опита си на училища и организации, желаещи и планиращи да включат подобни дейности в програмите си.

Благодарение на прекрасните ни партньори и съвместните дейности придобихме ценни познания за терапевтичните животни, успявайки да се докоснем до тяхната енергия и любов. Разкри ни се цял нов свят, този на хората със специални потребности, и как с мъничко подкрепа и вяра в тях, те могат да преодоляват трудностите си и да преживеят своите върхове, също като нас. Несъмнено това бе и процес, в който научихме много за себе си, а също така срещнахме нови ценни приятели.

Бъдете готови за изненади и предизвикателства!

Очакваме Ви в Social Innovators България на адрес София, ул. „Дякон Игнатий“ 19, ет. 2 (безистен в близост до площад „Славейков“).

За подробности погледнете и Фейсбук събитието ТУК.

Събитието се организира съвместно от Сдружение Общност за Демократично Образование и Фондация Пейнт и Куортър Хорс България.
Проектът се осъществява благодарение на Европейската комисия и на Еразъм+.

Проектът се финансира изцяло от Европейската комисия. Европейската комисия не носи отговорност за неговото съдържание.

Вашият коментар