slanchevo-uchilishte-4-610x407

Слънчева педагогика

slanchevo-uchilishte-4-610x407

Дата: 23.02.2019 г. , събота
Час: 14:30 – 15:30 ч.
Място: Федерация на научно-техническите съюзи, зала 4 „проф. Асен Златаров“
Адрес: ул. „Г.С.Раковски“ 108 (до НАТФИЗ)
Вход: свободен за презентацията и дискусията

Осигурен детски кът!

Презентация и дискусия, 60 мин.

Работилница за учители и родители от 15.30 ч. с предварителна регистрация ТУК, 90 мин.


Слънчевата педагогика представлява система от принципи и методи, които могат да бъдат условно разделени на философска (теоретична) и практическа част. Идеите на слънчевата педагогика са изцяло почерпени от Учението на Учителя Петър Дънов (първата половина на ХХ век) и в продължение на повече от 90 години са прилагани от много педагози в различни градове и училища на страната. Същността на слънчевата педагогика е особено добре представена в книгата на Боян Боев „Учителя за образованието“, чието първо издание е през 1947 година.
Основно разбиране на слънчевата педагогика е, че в природата всичко е свързано в живота на една Разумна и обединяваща същност. Малки и големи растения, животни, всички елементи на органичната и неорганичната Природа, свързани с видими и невидими нишки, изграждат скелета и тялото на един грандиозно голям организъм.
Затова, една от целите на слънчевата педагогика е да работи за възстановяването на тези първични връзки на човека със силите на живата и разумна природа.

Чрез презентацията на създателите на детска школа „Бялото кокиче“ и основно училище „Изгрев“ ще се запознаете с основните принципи на слънчевата педагогика и ще можете да зададете вашите въпроси. В последващата работилница темата ще се развие в по-големи детайли.

Подробности за нея прочетете ТУК, изисква се предварителна регистрация и заплащане.

Фейсбук събитие


За контакти с организаторите:

Facebook: Кинофестивал не-Възможното образование


Програма: пълна програма за разглеждане и сваляне от ТУК

Вашият коментар