Психомоторика колаж

Практически интерактивен семинар по Психомоторика

Психомоторика колаж

Работилницата е част от кинофестивал (не)Възможното образование.
Изискват се регистрация и предварително заплащане за участие ТУК!

24.02.2019 г., събота
18:00 – 19:30 ч.
Федерация на научно-техническите съюзи, зала 4 „проф. Асен Златаров“
Адрес: ул. „Г.С.Раковски“ 108 (до НАТФИЗ)

NB! Работилницата се провежда съвместно с деца и възрастни!

Водещи:

Ваня Дункова – Магистър „Детско-юношеска и училищна психология” Софийски университет „Св. Климент Охридски”, магистър педагог от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Обучавала се в метода за подкрепа на детското развитие, превенция и терапия „Психомоторика” при създателя му проф. Бернар Окотюрие (Франция), както и при специалисти от България, Германия и Италия. Създател и активно практикуващ метода от три години в център за подкрепа на детското развитие „Психомоторика за всички деца”.

Виолета Спирова – Магистър „Детско-юношеска и училищна психология” Софийски университет „Св. Климент Охридски”, бакалавър „Социална педагогика“, Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Обучавала се в метода за подкрепа на детското развитие, превенция и терапия „Психомоторика” при създателя му проф. Бернар Окотюрие (Франция), както и при специалисти от Италия. От  година и половина активно практикуващ метода в център за подкрепа на детското развитие „Психомоторика за всички деца”.

 

Интерактивният семинар има за цел да пресъздаде активна психомоторна ситуация и да предостави динамично знание чрез активна работа. Възрастни, деца и психомоторни материали ще бъдат включени в свободна игра. Идеята е през играта всеки да научи нещо повече за другия. В основата на разбирането на психомоторния метод е, че без игра, както и без отношения с възрастен, за детето няма развитие.

Ще се опитаме да дадем възможност на всеки участник да си отговори на въпроса какво казва играта за детето,  за самия него и за техните отношения.

Психомоториката учи на стил на общуване и с помощта на абстрактни средства каквито са психомоторните модули (геометрични форми, едновременно леки, но и обемни и подходящи за свободен строеж) дава възможност да пренареждаме външния свят така, че да отговаря на нашия вътрешен свят, както и този вътрешен свят да бъде пренареден по най-добрия начин.

Семинарът е подходящ за родители (учители) и деца на възраст до 10 години, заедно. Всички участници трябва да бъдат подготвени за съвместна игра.

Протичане:

  1. Загряване – всички участници ще бъдат поканени на терен с психомоторни модули и ще участват в обща структурирана игра.
  2. Всички желаещи семейства /едно след друго/ ще имат възможност по зададени параметри да представят игрово личната си реалност.
  3. Възможност за коментари, наблюдения, възникнали чувства и мисли от страна на другите участници в семинара, които наблюдават отстрани.
  4. Интерактивно изложение за това, което представлява психомоторният метод, за неговите цели, философия и параметри.
  5. Време за въпроси.

Капацитет: 20 участника общо деца и възрастни. Допускат се максимум 30 наблюдатели.

Изискват се регистрация и предварително заплащане за участие ТУК!

Фейсбук събитие


За контакти с организаторите:

Facebook: Кинофестивал не-Възможното образование


Програма: пълна програма за разглеждане и сваляне от ТУК

Вашият коментар