Festival_960x422

“Ние сме тези, които очаквахме” със специална прожекция в Neterra.TV

Документалният филм „Ние сме тези, които очаквахме“ ще бъде достъпен за безплатно гледане от 16.07 до 21.07 включително през сайта на Neterra.TV.

Интересно съвпадение е, че това ще бъде първият нов филм, който Neterra.TV пуска на изцяло обновения си сайт.

Фестивал (не)Възможното образование 2019 в София бе открит именно с тази лента. Излъчването на филма се случва с позволението на неговите автори, независимата британска организация The Edge Foundation. Чрез своите проекти, изследвания, политики и кампании, Фондацията се стреми към релевантно образование. Водени от убеждението, че всички млади хора имат нужда да развият уменията, които днешната глобална дигитална икономика изисква, The Edge Foundation търси начините, по които образованието да е адекватно чрез висококачествено обучение, всестранна и балансирана учебна програма, интерактивно и ангажиращо учене от реалния живот и активен обмен между образованието и работодателите.

“Ние сме тези, които очаквахме” е изключително вдъхновяващ и динамичен документален
филм, който представя широк поглед към проблемите на съвременното образование. Въз основа на наблюдения и интервюта с ученици и учители, известни личности и широк кръг международни експерти в образованието, сред които сър Кен Робинсън, сър Ричард Брансън, Джерард Гриър и други, филмът придава човешки облик на кризата и провокира към преосмисляне на целите на образованието. Показателно за ОДО е участието и на Зоуи Редхед, дъщерята на Александър Нийл и директор след него на „майката на демократичните училища“, училището Самърхил.

Детайли за филма можете да прочетете ТУК.

Онлайн излъчването на филма е част от кампанията по популяризирането на предстоящия на 22-23 юли Фестивал (не)Възможното образование, лято 2020.

Благодарни сме за партньорството на Neterra.TV и ето малко повече информация за тях:
Neterra.TV е онлайн телевизионна платформа за българи в чужбина. Вече 15 години предоставя на нашите сънародници в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят. В допълнение към това Neterra.TV разработи обособена секция – Neterra.TV+, в която всички киномани могат да наемат или закупят за гледане най-новите и качествени български филми, събития на живо и друго авторско съдържание.

Гледайте „Ние сме тези, които очаквахме“ ТУК.

Вашият коментар