Изложба кинофестивал (не)Възможното образование 2019

За второто издание на Фестивала решихме изложбата ни да се състои от плакати и по този повод обявяваме
КОНКУРС ЗА УЧИЛИЩЕН ПЛАКАТИзложба

Каним всички училища да се включат в конкурса със следните параметри:

Тема: “УЧЕНЕТО Е НАВСЯКЪДЕ”

Задание: Изработка на плакат, който разказва за пътя на ученето във и извън класната стая.

Кой може да участва: училища, плакатът може да се изработи от учители, ученици, директор и всеки, който има желание да се включи

Защо да участвате: За да споделите вашите добри практики във формалното и неформалното учене и заедно да създадем пространство за обмен на информация между учители, ученици, родители и хора вълнуващи се от темата за образование. Вашите плакати ще бъдат споделени на нашата ФБ страница. Седемте плаката, събрали най-много харесвания, ще бъдат изложени по време на Фестивала между 15 и 24 февруари 2019 г., в София. Освен тях, още пет ще бъдат избрани от организаторите.

Награда: Училищата, чиито плакати са избрани за изложбата на Фестивала ще получат двойна покана за посещение на всички филми от фестивалната програма. Двойната покана не е поименна и може да се ползва от различни хора.

Кога/как: Изпратете ни Вашите плакати в PDF формат до 20.01.2019 г. на адрес: katinam@gmail.com. Гласуването ще продължи до 30.01.2019 г., а победителите ще бъдат обявени на 31.01.2019 г. (сроковете са удължени в началото на януари, тук са актуалните срокове!)

Какво може да използвате: снимки, рисунки, графики, текст – всичко, с което можете да пресъздадете темата по естететичен начин върху плакат.

Размери: разполагаме с пространство за всяко училище с размери 90 х 110 см, на снимката можете да видите как изглежда.

 

Още малко по темата УЧЕНЕТО Е НАВСЯКЪДЕ

Как учим? Кога учим? Къде учим? Какво учим? Защо учим?

 Учим когато общуваме, учим когато почиваме и играем, когато готвим, когато посадим растение, когато тичаме в парка, когато съзерцаваме. Когато спорим с приятели, когато пътуваме, когато търсим информация, когато четем художествена литература, когато гледаме филми, посещаваме театър, концерт или друго събитие.

Неизброими са начините, по които учим, точно както е неизчерпаемо знанието.

 ЦЕЛ:

Вярваме, че във всяко училище има хора, които не просто преподават знания, а предават хъс, мотивация и вдъхновение за учене. Знаем, че знанието е повече от учебник. Знаем също така, колко е ценно хората в училище да споделят своя опит и да имат възможност да надникнат в други места. Един плакат няма как да ни въведе обстойно в атмосферата на една учеща общност, но той може да ни подсети за практики и умения, с които да създаваме заедно едно пълноценно учещо общество.

Искаме да създадем пространство за обмен на информация между учители, ученици, родители и хора вълнуващи се от темата за образование. Бихме искали да покажем всички добри практики, ако не в реалното пространство, то поне във виртуалното.

Вашият коментар