ЕКИП

Маги Благоева

Маги е бакалавър по „Българска филология” към СУ „Св. Климент Охридски”, предстои й дипломиране като магистър по „Психология на развитието”. Преди Центъра за демократично учене е работила година и половина в различни държавни училища като учител по български език и литература, както и като учител по танци. С ЦДУ се занимава от самото начало – като създател, учител, директор.

Цвети Коловска

Цвети е  завършила „Специална педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски”. Винаги е била в екип с много и най-различни хора и това много я вдъхновява. Преди ЦДУ е работила предимно в сферата на услугите и вярва, че това е изградило в нея гъвкавост в комуникацията с различни типове темпераменти и най-вече толерантност. Тя е един от създателите на центъра и един от първите му учители. Води часовете по математика и природа.

Иван Николов

Иван е завършил „Педагогика на изобразителното изкуство“ в СУ „Св. Климент Охридски”. Дълго време е работил по документални филми, които са постигнали успех в редица международни фестивали. Носител е и на награда за операторско майсторство на Българската филмова академия. Иван е един от създателите на ЦДУ и един от първите учители в него. Часовете му са смес от изкуство, радост и психологически процеси.

Мири е защитил докторска степен по „Микровълнова техника“ пред Технически университет, Мюнхен. В момента е заместник-декан на „Немския факултет“ в Техническия университет, София и  преподава на студенти „Електроника“ и „Комуникационни техники“. Мири е човек с научна мисъл, който обича нещата да са възможно най-прости, ясни и логични. В ЦДУ води часове по наука и работилница.

Към момента Мири е на 5-месечна специализация в Университета Бъркли в САЩ.

Милен се е занимавал с търговия, застраховане, онлайн маркетинг, а личният му натрупан опит е в сфери като работа с хора, работа с животни, различни културни дейности. Интересите и хобитата му са свързани с писане, четене, култура, изкуства, история, философия, психология, социология, антропология, религия и митология, културология, зоология, палеонтология, астрономия, кино, музика, видеоигри, индивидуални спортове. Желае да даде на децата колкото се може по-голям спектър от интереси, за да притежават по-обективна преценка за това, към какво желаят да се ориентират. Готов е да ги подкрепя в начинанията и изборите им.

Книгите, в които има негови разкази – „По крилете на гарвана“ и „Зовът на Лъвкрафт“ . Има публикации в списание Dracus, Сборище на трубадури и Fantasy larp center. Един негов разказ е публикуван и в Читанка.

Сашо е студент по „Неформално образование“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Треньор е на „Шопски отряд“ – отбор по ultimate фризби в България. Философията „ultimate” се опитва да прилага навсякъде в живота – това е да живееш на сто процента, да даваш всичко за всички, без да очакваш много в замяна. Тренирал е баскетбол професионално, играл е в ЦСКА за известно време. Играл е волейбол, тенис на маса. Работил е като аниматор. В ЦДУ води спортните занимания.

Даяна е завършила „Българска филология и история” в Пловдивския университет и е магистър по „Предучилищна педагогика“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Избира да бъде учител, защото вярва, че ще е щастлива с професия, която допринася за общото благо. Убедена е, че децата могат да взимат сами решения за ежедневието си – като започнем от това с какво да се хранят, минем през това с кой да общуват и стигнем до това какво ги интересува. За Даяна децата са учители, провокатори и приятели. Любимите й моменти в работата с тях са когато вижда “онзи блещукащ поглед, жаден за знания и нетърпелив да разбере.” Даяна работи с предучилищната група в ЦДУ.

Към момента Даяна е в отпуск по майчинство.

Кари е завършила “Начална и предучилищна педагогика”. Споделя, че винаги е искала да работи с деца. Започва да работи в детски градини като част от практиката и стажа си в университета. А  след това работи в няколко родителски кооператива. В демократичното образование й харесва основно това, че детето, което е пълноправна личност, може само да избира това, което го влече, както и да има свободата да се изразява. Споделя принципите на ненасилствената комуникация и в общуването си с децата се води именно от тях. Кари работи с предучилищната група.

Меги е един от най-отдадените привърженици и защитници на демократичното образование. В ЦДУ е още от първата година, а от втората подпомага активно дейността на центъра като административен координатор – отговаря за всички организационни и административни дейности. Член е на Управителния съвет на Общност за демократично образование.

Анета е магистър по  „Актуална българистика“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и бакалавър по „Българска филология“. Покрай любовта си към книгите, прави и квалификация по „Библиотекознание и библиография“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, след което започва работа като библиотекар-библиограф; консултант по библиотерапия; организатор на дискусии, лекции, презентации, демонстрации, тренинг-срещи; еко работилници и творчески ателиета; „Аu pair” грижа за деца и др. Личните й хобита и интереси са свързани с декоративно-приложни изкуства и сътворяване с ръце, аранжиране и декорация, литература, приключенстване и още много други неща. Силните й страни са позитивна нагласа към света, емпатия, интуитивност, организираност, сръчност, изобретателност, наблюдателност и специално отношение към нюанса и детайла. В ЦДУ работи в предучилищната група от 2019 г.

Валери е завършил Младежката академия на Телерик, ментор е в програмата Dojo@Telerik, където преподава на ученици от 1-ви до 3-ти клас и е асистент в курса по разработка на игри в СофтУни. С него децата надграждат стабилно уменията си по програмиране и създаване на уеб страници и игри.

Мишел се присъедини към Центъра за демократично учене през 2015 г. и беше с нас като ученик до края на училищната 2018-2019 година. Чувството му на свързаност с Центъра доведе до желанието му да продължи да идва и прекарва време при нас, макар да продължава образованието си по друг начин като ученик в самостоятелна форма. Така от началото на 2019-2020 г. Мишел стана един от учителите в ЦДУ и води занимания по настолни игри.