Практическо приложение на онлайн платформата КАН Академия при работа с деца

Работилницата е част от фестивала (не)Възможното образование. Регистрация за участие ТУК!

24.02.2018 г., събота
17:30 – 19:00 ч.
Чешки културен център, ул. „Георги С. Раковски“ 100
Водещи:  представители на Сдружение „Образование без раници“, организацията зад Кан Академията на български

Екипът на “Образование без раници” ще Ви покаже на практика какво представлява порталът Кан Академия, защо е най-наложеният в световен мащаб и предвестява образованието на бъдещето; как чрез инструментите му учениците да учат забавно, със своето собствено темпо и от където и когато решат, а техните учители/ ментори – да ги мотивират, да им помагат и насърчават да се развиват.

Сайтът в оригинал разполага с близо 10 000 видео урока и с над 100 000 интерактивни упражнения. Те са вградени в учебна социална мрежа, като учителите (и родители) могат да направляват и проследяват напредъка на всеки поотделно и на целия клас. Уроците обхващат най-вече учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци от общокултурен характер. Кан Академия има над 50 милиона потребители в над 190 държави.

Създаден през 2006 г., порталът се превежда на над 30 езика, като българският е един от най-превежданите. Зад инициативата в България стои сдружение “Образование без раници, което се е посветило на това да работи за образование на бъдещето в България и да дава достъп до глобално образование – безплатно и за всички. Към момента на български вече са преведени над 2000 видео урока, както и десетки хиляди упражнения, статии и проекти по математика, компютърно програмиране, компютърни науки и биология, благодарение на основния партньор на сдружението – Фондация “Америка за България”, както и други дарители като Обществения борд на Telus International Europe и много индивидуални лица. Предстои превод на останалото съдържание на платформата.

Подходящо за:

  • учители по математика, ИТ, биология и здравно образование – за всички класове;
  • учители по другите науки (добре е да боравят с английски език).

Капацитет: 15 човека

 

Вход, предназначен за създаване и безплатно разпространение на сборник “(не)Възможното образование”: 3 лв /при заплатен вход за прожекцията преди работилницата, не се дължи допълнителен вход за работилницата/

 

Научете повече за Кан Академията и “Образование без раници”:

Кан Академията на български

Страница във Фейсбук

Отзиви на пилотни учители и ученици от 2017 г.

Канал с дублирани уроци в YouTube

Оригинален сайт на Кан Академията на английски език


За контакти с организаторите:

Facebook: Кинофестивал не-Възможното образование

E-mail: keremidchieva.nelly@gmail.com


footer-odo-fin5


Медийни партньори картинка

Вашият коментар