Брошура World peace game

Игра за световен мир/ World peace game

Дата: 18.02.2018 г. , неделя
Час: 15:30 – 17:00 ч.
Място: Център за култура и дебат “Червената къща”, зала „Пеша Николова“, ет. 2
Адрес: ул. „Любен Каравелов“ 15
Вход: 3 лв, предназначен за създаване и безплатно разпространение на сборник “(не)Възможното образование”

Игра за световен мир, 30 мин.
World peace game
2011 г., САЩ
Оригинален език: английски, субтитри на български
дискусия и демонстрация на части от играта с обучени български фасилитатори след филма, 60 мин.

Фейсбук събитие

Можем ли да си го позволим?
Можем ли да живеем с последствията?
Има ли смисъл?

Това са трите важни въпроса, които участниците в играта си задават преди да вземат важни решения и направят следващите си ходове. Представете си, ако ние възрастните си задавахме тези въпроси всеки път преди да предприемем важни стъпки в личния, политическия, социалния, културния… живот?

Представете си депутатите ни да си отговарят на тези 3 въпроса преди да приемат закон, експертите в министерствата – преди да предложат определени правила и процедури, учителите –  преди да започнат следващия урок, шофьорите – преди да предприемат рисково изпреварване… без страх от грешки.

Играта за световен мир създава безопасна, интензивна среда, изпълнена с предизвикателства, които позволяват на участниците да изпробват без страх от грешка различни начини за справяне с глобални кризи и проблеми. За да успеят, те работят интензивно в екип, анализират критично ситуациите и мобилизират креативността си в търсене на решения.

В играта участват деца или младежи на възраст между 9 и 18 години. Могат да се включат между 25 и 35 човека, които в продължение на 5 дни, всеки ден играят по 4 часа. Печелят тогава, когато всички световни кризи са разрешени, има мир навсякъде и бюджетите на всяка от държавите са на плюс. За тях това е наситено с предизвикателства изживяване, което осмислят и интегрират в живота си дълго след звъна на последната камбанка.

Информация за Милена Ленева – водещ на демонстрацията:

Милена е завършила физика и математика и е магистър по когнитивна наука от НБУ. Сертифициран сугестопедагог, обучен от д-р Лозанов и Ванина Бодурова. Сред основателите е на читалище „Бъдеще сега 2006“, станало известно с образователните си програми и пионерската си работа в сферата на неформалното обучение. През 2014 г. става съучредител на фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“. За период от 3 години отговаря за обучението на учителите от „Заедно в час“. Съучредител и изпълнителен директор на фондация „Темпо“. Сертифициран фасилитатор на Играта за световен мир.
Милена вярва в разнообразието и холистичния подход към образованието, където всичко е свързано. Смята, че разбирането за образование трябва да се разширява и да излезе от ограничените модели, в които работим в момента в България.

„По време на срещата ни на 18-ти февруари, ще разберете повече за самата игра и ще се опитаме за кратко да влезем в обувките на участниците и да решим заедно някои общи проблеми.“


Програма (не)Възможното образование


За контакти с организаторите:

Facebook: Кинофестивал не-Възможното образование

E-mail: keremidchieva.nelly@gmail.com


 

footer-odo-fin5


Медийни партньори картинка

Вашият коментар